Over mij

Hi!

Mijn naam is Saskia Kwast en sinds 2008 ben ik ondernemer. In 2019 heb ik Reaching Higher opgericht, voorheen Sassyogaclass. Lees hier wat Reaching Higher voor jou kan betekenen.

Mijn eerste ontmoeting met yoga

Na jaren in het buitenland gewoond te hebben kwam ik eind 2005 terug naar Nederland. Eerst maar eens op reis dacht ik en 11 uur later kwam ik verkreukeld aan in Bangkok, Thailand. Mijn lijf deed pijn en een massage leek de oplossing. Ik koos voor de traditionele Thaise massage en na 45 minuten stroomde de energie weer door m’n lichaam! Sterker nog; mijn hele lichaam was ‘alive’ als nog nooit tevoren. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, wat gebeurde daar in dat lijf? Al lezende ontdekte ik dat traditionele Thaise massage ook wel yoga voor luie mensen werd genoemd. Ah. Yoga dus. Daar moest ik meer van weten. Inmiddels moesten mijn huisgenoten ook meedoen met de dagelijkse yogasessies en had ik me aangemeld voor de 4-jarige docentenopleidig bij Samyama Yoga in Naarden. Ondertussen was ik zo enthousiast en ging lesgeven en volgde ik ook de Kinderyoga docentenopleiding bij Helen Purperhart in Almere.

Hoe verder

Het lesgeven verdiepte mijn eigen inzichten en bracht theorie en praktijk bij elkaar, echter, mijn honger naar kennis was nog niet gestild en ik haalde mijn bachelor in Bedrijfskunde, volgde de post HBO opleiding tot Coach en deed de leergang Teamcoaching.

Om de oosterse filosofie uit de yoga te verrijken bestudeerde ik de oeroude praktijk van het Russische sjamanisme uit het Altaigebergte en ging op studiereis naar Tzfat in Israël om te leren over Kabbalah bij de rabbijn.

Ondernemen

Een ondernemende houding is dingen vanuit je kracht en met focus doen en weten waar wanneer en hoe je die kracht kan aanspreken. Deze houding geeft richting en houvast en maakt je sterk.

Reaching higher heeft als ondertitel ‘the art of practice’. Alleen door te doen en dingen in praktijk te brengen doorbreek je oude patronen die je gevangen houden. Als je je energie kan sturen (focus), kan je het leven creëren dat je écht wil.

Met mijn bedrijf wil ik iedereen helpen leiderschap te ontwikkelen, zakelijk en privé.